Novice

RumiLife® CAL24™

Dopolnilna krmna mešanica RumiLife CAL24 je preprosta, edinstvena in celovita rešitev za spodbujanje ustrezne ravni kalcija pri vaših kravah.

Pogosta vprašanja in odgovori o bolusih RumiLife® CAL24™

RumiLife® CAL24™
Izdelek je treba uporabljati takoj po telitvi, da bi pripomogel k ustrezni ravni kalcija in magnezija. Dopolnilna krmna mešanica RumiLife® CAL24™ se lahko uporablja tudi v primerih, ki so povezani z nizko ravnjo kalcija, na primer za podporo visoko produktivnim kravam v poznejših obdobjih laktacije. Izdelek se lahko daje tudi 2-3 ure po vbrizgavanju kalcija, da se zagotovi dolgotrajno sproščanje dodatka.

KAKŠEN JE PRIPOROČENI ODMEREK?
Rejci naj ob porodu dajo dva bolusa (en odmerek). Izdelek se lahko daje tudi v drugih obdobjih nizke ravni kalcija

ALI LAHKO SVEŽIM KRAVAM NAMESTO DVEH BOLUSOV DAM SAMO EN BOLUS?
Možno je dati samo en bolus. Vendar pa bo dajanje enega bolusa kravi ob telitvi vzdrževalo ustrezno raven kalcija le 12 ur. Polni odmerek dveh bolusov bo vzdrževal raven kalcija celih 24 ur.

ALI JE IZDELEK ENOSTAVEN ZA DAJANJE?
Da! Bolus ni le zaobljene oblike, ampak ima tudi gladko prevleko za varno in enostavno dajanje, tudi v kravam Jersey pasme.

KATERE VRSTE KALCIJA SO V IZDELKU?
V RumiLife® CAL24™ sta dve obliki kalcija. Kalcijev klorid deluje hitro in je takoj na voljo v vampu. Kalmin zagotavlja dolgotrajno sproščanje kalcija.

KAJ JE KALMIN?
Kalmin je visoko biološko dostopna oblika kalcija in magnezija, pridobljena iz apnenčastih morskih alg, ki se dobro absorbira. Kalmin je bil
testiran kot bolj absorptiven od drugih oblik nadomestnega kalcija. Edinstvena struktura kalmina omogoča kravi, da razbije
razgradi in absorbira kalcij, še preden gre skozi prebavni sistem.

ZAKAJ RumiLife® CAL24™ VSEBUJE VITAMIN D IN MAGNEZIJ?
Vitamin D je že dolgo znan po svojem pomenu pri absorpciji kalcija. Magnezij ima pomembno vlogo v kravji paratiroidni žlezi, saj je povezan z naravnim uravnavanjem ravni kalcija v krvi. Prehransko dopolnilo RumiLife® CAL24™ je bilo zasnovano tako, da v celoti pokriva potrebe krav po dodatnem kalciju in podpira homeostatske mehanizme krav, ki nadzorujejo raven kalcija v krvi v prvih 24 urah po telitvi in drugih obdobjih, povezanih z nizko ravnjo kalcija.

Ali izdelek RumiLife® CAL24™ nadomešča kalcijevo infuzijo?
Ne, ne nadomešča intravenozne infuzije s kalcijem. Če ima krava klinično mlečno mrzlico, morate še vedno dajati IV raztopino kalcija. Vendar lahko prehransko dopolnilo RumiLife® CAL24™ dajete po intravenozni infuziji, da pomagate vzdrževati raven kalcija v krvi.

Kakšen je ROK UPORABE RumiLife® CAL24™?
Rok uporabe izdelka je dve leti.

 

Želite izvedeti več o RumiLife CAL24?

Rumilife CAL24

Prenesi letak SLO                  Prenesi letak SLO

Prenesi letak ANG                 Prenesi letak ANG

Scroll to top